• Vandaag besteld, vandaag verstuurd!
  • Gratis verzenden vanaf 150,- euro

Nasi met rendang

Gepubliceerd op 10 november 2021 om 08:28

Ideaal als lunch of diner. 422 Kcal

Ingrediënten nasi (per portie toevoegen):
75 gram zilvervlies rijst
2 eieren

Ingrediënten rendang (7 porties):
1 ui
2 rode uien
3 knoflooktenen
1 rode peper
120 gram rendang kruidenpasta
200 ml kokosmelk
10 gram kokosrasp
150 gram sperziebonen
3 winterpenen
1 sjalot
650 gram runderriblappen
100 ml water
3 eetlepels olijfolie

Bereiding rendang:
Pel de uien en 3 knoflooktenen. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Snijdt de rode peper overmidden en verwijder de zaden en snij de peper in kleine stukjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak op hoge temperatuur de uien en de knoflook voor 3 min.
Voeg het vlees, de kruidenpasta, rode peper (naar smaak) en 200 ml kokosmelk toe.

Breng het geheel aan de kook en laat dit 4 uur op zacht vuur stoven.

Snij intussen de winterpeen en sperziebonen in stukjes en voeg deze na 4 uur toe aan de rendang. Laat dit nog 10 min op zacht vuur staan.

Verdeel de totale hoeveelheid in 7 porties.

Bereiding nasi:
Kook de rijst voor 15 minuten gaar. Bak in een pan 2 eieren en hak deze in de pan fijn tot kleine stukjes. Voeg 75 gram rijst toe aan de nasi en laat deze nog 3 minuten doorbakken in de pan.

Voeg hieraan 1 portie van de rendang met groenten toe.

Dit recept is voor 7 porties waaraan je de nasi kan toevoegen, zoals op de foto.
422 kcal*

*afhankelijk van het merk dat u gebruikt kunnen de calorieën iets afwijken


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.